divendres, 20 de juliol de 2012

Creació de la Federació d'AMPAs de Santa Coloma de GramenetEns plau informar-vos que el passat 18 de juliol de 2012 es va crear la Federació d'AMPAs de Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta Federació neix de la necessitat de formalitzar la fins ara Agrupació d'AMPAs de Santa Coloma, que tan bona feina ha vingut fent des de la seva creació en l'àmbit educatiu de la nostra ciutat.
Durant l'últim curs ens hem rearfimat i agafat més empenta, i creiem que és necessari la unió entre les AMPAs de la ciutat per tenir un ensenyament públic de qualitat.

Les AMPAs fundadores d'aquesta Federació són les de les escoles Mercè Rodoreda, Riera Alta, Les Palmeres, Fray Luis de Leon, Salvat Papasseit, Rosselló Porcel, Primavera, Salvatella i Serra de Marina.
No obstant, l'esperit de l'Agrupació d'AMPAs el volem mantenir i a les nostres reunions poden continuar assistint pares i mares interessats en l'educació de les seves filles i fills, i per descomptat comptem amb l'adhesió de moltes més AMPAs de la ciutat per fer un gran teixit educatiu.

Us enviem un gran salut!

1 comentari:

 1. Molt bona acció avui a la Plaça!

  Us deixo aquesta informació referent una multa a Gramenet per manifestar-se per l'educació pública. No he trobat cap correu electrònic de contacte vostre! per enviar-vos la informació!


  De 300 a 30.000 euros de multa per manifestar-se per defensar l’educació pública.

  La repressió no frenarà la humil decisió de lluitar pels nostres drets.

  Les joves de Gramenet somiem amb un educació pública, de qualitat, participativa, lliure; una educació no mercantilitzada ni retallada. Perseguim una educació que ens acompanyi en el nostre procés de creixement, que ens formi com a éssers lliures i crítics. Una educació que ens ajudi a conèixer la nostra posició i que ens doni les eines necessàries per viure tant individualment com col·lectiva.

  Però no es això el que ens tenen preparat per a nosaltres, el sistema educatiu actual potencia la competència en contra de la cooperació i ens lliga una activitat passiva i submisa on no som partícips del nostre aprenentatge, on hem d’acomplir uns objectius determinats per algú des d’un despatx llunyà, un sistema que ens prepara per a ser bons precaris i precàries en un mercat de treball on els treballadors i treballadores perden dia a dia drets i condicions en benefici de les rendes del capital.

  Les retallades imposades pels Governs del PP i de CiU no les entenem com un fet aïllat, sinó com una estratègia ben delimitada per devaluar l’educació pública per tal de fer créixer progressivament l’oferta privada. Així les retallades s’han concretat en una massificació de les aules, una reducció flagrant de places de mestre o en un increment insostenible de les matrícules de la universitat.

  D’aquesta manera, va ser en el context de les Jornades per l’Educació Pública i Popular organitzades per l’Assemblea de Joves que un company nostre, en Jordi, va ser denunciat. Cal recordar que les Jornades van coincidir amb la primavera valenciana i la repressió als estudiants, fet que va comportar que a Gramenet convoquéssim una concentració per defensar l’educació i mostrar el suport al companys i companyes valencianes.

  Uns mesos més tard, en Jordi va rebre una notificació per part del departament d’interior on s’exposava que havia estat denunciat per un mosso d’esquadra i on se’l responsabilitzava d’organitzador i promotor d’una manifestació no notificada. En Jordi mai va ser identificat i així ho diuen les actes de la denúncia, però “va dur el megàfon i va tenir una actitud activa a la concentració”. La multa imposada serà de 300 a 30.000€, deixant clar que no serà el mínim per la gravetat dels fets.


  Des de l’Assemblea de Joves de Gramenet de Besòs (AJGB) volem denunciar:

  Que en Jordi no va ser identificat en el moment. Ens preguntem quins mecanismes foren utilitzats per identificar-lo.
  Que aquest acte repressiu es un clar intent de desmobilitzar les joves organitzades de Gramenet i que es tracta d’un atac al dret fonamental de manifestació.
  Que la manifestació no va durar més de 20 minuts tallant la circulació d’un únic carrer sense cap mena d’incidents.

  Manifestem doncs la nostra voluntat de no retrocedir. Aquest fet no ens aturar, tot el contrari. Amb multes no ens ofegaran ni ens dissuadiran, perquè l’horitzó d’una educació al servei del poble és un objectiu tant o més important que la ràbia a aquells que ens el volen negar.


  ResponElimina