dimecres, 30 de gener del 2013

Carta oberta a la Núria Parlón


Benvolguda Núria,               

Ens dirigim a tu moltes famílies de Santa Coloma davant la noticia que vam conèixer  dilluns 28 de gener de 2013 : una inspectora de la Generalitat ha visitat l’Ateneu Popular Julia Romera per una denúncia i anunciant el seu tancament.

Quan vas arribar a l’alcaldia ho vas fer fent servir una bona política: apropar-te a la gent, escoltar i buscar solucions. Si pensem en el cas de l’Ateneu, és possible que no compleixi les normes sanitàries i legals que s’exigeix per un menjador social, però creus que és un bon moment per una acció d’aquestes característiques? Si li preguntes a famílies sense recursos, que si no tenen aquesta opció hauran de treure menjar dels contenidors d’escombreries com  comença a ser habitual als nostres carrers, no entendran que des de l’Ajuntament suposadament s’hagi denunciat aquest servei de l’Ateneu.

Tots els ajuts són pocs, i des de serveis socials, en molts casos, es desestimen casos de famílies que tenen algún recurs, sense tenir en compte que potser estan percebent l’ajut de 400 €, del tot insuficient per pagar despeses d’habitatge (hipoteques, lloguers, llum, aigua, gas…), material escolar, necesitats bàsiques i menjar, és pràcticament imposible subsistir.

Núria, si aquest local no reuneix les condicions, ajuda’ls, dona una altra opció. Des de la FAMPAs Gramenet fa temps que venim pensant que és necessari un menjador social que abarqui a les totes les famílies de Santa Coloma, no només a uns casos concrets. Aquest pensament s’ha vist reforçar arran de la campanya de Menjar per a Tothom que vam fer en col.laboració amb l’Ateneu al mes de desembre de 2012. Tenim les instal.lacions de l’antiga escola Sant Just, tancat, amb una cuina i un menjador preparat per aquest tipus de servei. Ara és un edifici tancat que només es pot anar deteriorant pel seu desús i quan es vulgui fer servir  s’haurà de fer una gran i costosa posada a punt. Permet que sigui útil mentres no sigui necesari per ningú més, durant el temps que duri, benvingut será. Almenys mentres entre totes les parts interesades es busca una altra solució.

No és moment de tancar els ulls ni Ateneus davant la realitat que ens envolta. Una situació de vida difícil i crisis per moltes famílies de la nostra ciutat que necesiten ajuda i que en qualsevol moment podem formar-ne part. Eduquem les nostres filles i fills amb principis i cor, com vam fer a la campanya Menjar per a Tothom, on nenes i nens de la ciutat van ajudar a preparar lots per les famílies que no tenien per menjar i als quals es va explicar què significa no tenir diners per menjar ni per res, i com ens hem d’ajudar si volem un món millor ple de valors sans.

Et demanem que ens ajudis a les famílies a tenir aquest servei, i que ajudis a l’Ateneu Popular Julia Romera a poder continuar desenvolupant aquesta tasca tan important per moltes persones mentres no hagi un menjador social a Santa Coloma, perquè no a l’antiga escola Sant Just.

Amb el nostre afecte,
 
FAMPAs Gramenet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada