dijous, 13 de desembre del 2012

AMPA RIERA ALTA: Reunió Departament d'Ensenyament

 Famílies de l'escola Riera Alta van anar ahir al departament d'ensenyament.

Van presentar una carta pròpia, i també una de la FAMPAs donant-los suport:

Ens dirigim a vostè des de la Federació d’ AMPAs de Santa Coloma de Gramenet com entitat que representa a les famílies d'aquesta ciutat.
En aquests moments la Federació està formada per 23 AMPAs d’escoles públiques de Santa Coloma de Gramenet, entre primària i secundària, i els nostres objectius entre d’altres, és vetllar per l'educació pública i de qualitat. En aquests moments volem demostrar el nostre rebuig amb la política exercida des de la Generalitat i la manca de paraula davant els compromisos presos l’ any 2008, amb l’ ajuntament de Santa Coloma de Gramenet deixant constància amb una signatura simbòlica davant els mitjans de comunicació i de les escoles implicades en aquell moment, per assolir en el termini de l'any 2008-2009 una sèrie d’obres en escoles, algunes de remodelació i d’altres de nova creació; com era el cas de l’ escola Riera Alta.
L’ escola Riera Alta havia d'estar enllestida pel curs 2009, cosa que ja no es va complir. Des de la Federació ens preguntem: Quan es van signar i fer aquelles promeses, els pressupostos ja estaven pactats i destinats per una sèrie d’obres. On han anat a parar aquests diners que eren per la construcció de l’ escola Riera Alta, entre d’altres, i en aquests moments encara no ha estat possible que aquesta obra estigui acabada? I el pitjor és la irresponsabilitat que demostra La Generalitat i concretament el Departament d’Ensenyament davant les famílies que ho pateixen.
Les famílies mereixen explicacions i una solució immediata per aquest greu problema. Ja està bé del maltractament que estan patint aquestes famílies i els seus fills, i basta ja de buscar solucions alternatives any darrera any, que cada vegada fa més complex el funcionament organitzatiu d’aquesta escola, posant en dubte i en perill el seu futur acadèmic.
No creiem que sigui el més adient per a nens i nenes d'entre 3 i 6 anys, haver d'estar entrant i sortint de l’ escola , per poder fer psicomotricitat, per anar al menjador, havent de creuar carrers , passar fred, etc… És que ja no és important la seva seguretat? Sense deixar de banda la manca d’espais dins de l'edificació de la primera fase recentment construïda, que estava destinada a infantil, i ara ja estan ubicats els primers cursos de primària. Com es poden fer desdoblaments i gaudir de totes les instal·lacions i serveis necessaris dins d’ una escola per tal de poder desenvolupar les activitats quotidianes que formen part de qualsevol projecte educatiu i a la que tots els nens i nenes tenen dret?
Des de la Federació us fem arribar la nostra indignació i el nostre ple suport en aquest moments a aquesta escola, i estem disposats a participar activament en les accions que proposin, mobilitzant a les famílies de totes les AMPAs federades.
Considerem que tots podem patir en qualsevol moment aquesta problemàtica o similars, i és per això que lli donem suport i la defensem.
Esperem respostes positives el més aviat possible.

Santa Coloma de Gramenet, 12 de desembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada